swedish meatballs.



Titta vad duktig jag har varit idag minsann! Gjort egna köttbullar! Har tänkt göra det massa gånger faktiskt, men aldrig orkat. Idag hade jag tid så då passade jag på.

Spinnade ju 30 min imorse. Och jag måste säga att spinningen på gymmet är otroligt dålig. Jag har spinnat väldigt mycket, vi hade hur mycket som helst med Kärra på ett annat gym och så har jag spinnat med Jenny på skolan med. På gymmet vi är på nu är spinningen det sämsta jag har varit med om. Kan inte ens förklara med ord, men vafan en instruktör ska peppa och få en att ge max. Ska förklara upplägget innan så man vet om det är ex. en backe man ska upp för, raksträcka eller vad det nu är. Sen ska ju instruktören vara vältränad också tycker jag, ingen tant/gubbe på 50 plus. Neee, inte okej! Har dock hört att det ska finnas EN bra spinning-instruktör och henne har jag inte testat än så får väl se. Fick bli 30  min extra på crossen bara för det.

Igår firade vi ju Linn med som fyllt 20. Har ju världens sämsta mobil så har inga bilder tyvärr. Men det var roligt och Limpan hade gjort vääärldens godaste pannacotta till efterrätt (nu är jag glad att jag bröt 100 dagars, ja!)

EM-final på TV nu med, missa inte det. Det är halvlek nu och Danmark leder med 2 över Serbien. Håller ju på Danmark där min största idol genom tiderna Lars Christiansen spelar, men om Serbien vinner får Sverige lättare OS-kvalgrupp eller vad det är. Jaja, är de så dåliga som de är nu förtjänar de la ändå inte att vara med!

Måndag imorgon och ny jobbvecka. Ha det bra!

fredagsmys.

Har jobbat idag. Fyfan de satte mig på en runda i Guldheden. Hittar jag dit? Neeej. Och den som skulle förklara gjorde det inte lättare.. Men hittade dit men inte så bra väl där. Sen hem blev det också kaos men blev bara en halvtimme övertid vilket är bra jobbat, haha.

Jag och Robban har gjort mat och nu ska vi fredagsmysa till Serbien - Kroatien. Match imorgon med, mot Tumba. Viktigt.


hundradagars update.

Ja, jag har en grej att erkänna. Jag har nämligen brutit mina hundra dagarns nyttighet. Jag bröt det på farmors 90års-kalas då jag åt tårta. Sen funderade jag och frågade mig själv om det verkligen var värt det, och om jag verkligen behöver det? Jag tränar mycket så behöver egentligen inte tänka så mycket på det utan ska kunna få unna mig nåt till helgen. Så resonerar jag nu och det känns bra! Jag ska dock inte lägga av helt, utan som jag sa, kanske unna mig nåt till helgen bara. Det känns bättre. Har tyckt det har varit väldigt jobbigt att behöva förklara dessa hundra dagar varenda gång man har tackar nej till något.

Så, nu var det sagt och jag mår kanon! Ha det gött och ni som fortfarnde är med, KÄMPA på :)

för dåligt.

Nu ska jag vara bitter. Jag ska klaga.

Jag cyklar ju omkring i stan varje dag och en sak jag har märkt är hur respektlösa de som går är. LÄMNA CYKELBANAN I FRED! Vad är den till för? Jo CYKLISTER! Och speciellt när jag som har bråttom också måste sakta ner, och inte kan köra om eftersom det går folk på gångbanan också.

Men plinga bara på dom tänker ni då?

Det är lättare sagt än gjort nu när varenda jävel går omkring med hörlurar i öronen och inte hör någonting. Sen vet jag att alla tror att cyklister tror att de äger världen och det gör vi ju. Moahaha. Iallafall cykelbanan så ge fan i den.

Så, nu har jag fått ur mig detta så nu kan väl iallafall ni som läser detta tänka på dettta när ni spatserar runt i staden. TACK! Ha det gööött. 

farmor mary 90 år.



Gjord på sav från björk.. Jämtlänskt ska det va!


















massa hellbergs.

Igår skulle vi ju fira farmor som fyllt 90 år. Så jag och pappa hämtade upp ena delen av släkten på Centralen för att köra dem till Åsa. Och fyfan vilket väder det var! Jag har aldrig varit så rädd när jag kört bil innan. Men allt gick bra och vi kom fram tryggt och säkert.

Vid fem, halv sex var alla samlade (20pers) för att äta middag. Ni vet, vi har nästan ALDRIG samlat så här eftersom min släkt är från Jämtland. Senaste gången var på ett bröllop för typ 12 år sedan? Så det var väldigt roligt att träffa alla. Haha, ingen kände igen John eftersom han har vuxit så mycket. Han var näst längst av alla nu, bara kusin Marcus var längre.

Iallafall, det blev mat och så fotografering. Ska lägga upp bilder lite senare när jag har fixat till dom och så. Och vad fick farmor i present? En 42 tums HD-tv, haha. Klart hon måste ha en sån!

two o'clock.

Sitter och väntar på att pappa ska komma. Vi ska skjutsa släkten till Åsa. Vilket kanonväder det är ute då! Perfekt för en som inte ens har haft körkort i två månader än. Fyfan. Ikväll blir det kalas, tråkigt bara att jag inte kan äta nåt gött... ååå hatar detta godisförbud.

Återkommer.

And the lion's roar, the lion's roar

Har börjat titta på en ny serie som går på tv. Revenge heter den och verkar sjukt bra tycker jag! Jag har bara sett dom två första avsnitten men det verkar ju ändå lovande ..




hard work work.



Fräck dagens outfit eller? Jaaag menar det! Men tro inte att jag har tid att mobilblogga på jobbet bara, detta inlägg är nämligen tidsinställt moahaha. Rutinerad bloggare?

heliga onsdagen.

Mycket bra dag idag måste jag säga! Vaknade utvilad, åt en härlig ciabatta till frulle och rensade lite i garderoben. Sen åkte jag och Robban in till stan och mötte upp Helena för lite lunch. Jag fick lite shoppat i stan med, bland annat dom Dr Denim-jeansen (tights?) på Carlings som många tipsat om. Sjukt sköna!

Sen hem, städa lite till..suck.. Kolla lite Vänner, är på säsong 9 nu. Snart är det slut och det suger så måste hitta någon ny serie att följa. Tips? Till middag blev det fajitas åååå så gööött det var då!

Nu är det Sveriges Mästerkock på teve, så himla bra program! Jag vill nog vara en kock innerst inne även om jag inte riktigt får ut mina kunskaper...haha. Är värdelös på att laga mat. Måste lära mig. Efter detta program är det Livet blir bättre och så var denna dagen klaaaar. Jobb imorgon och på fredag.

Ha det!


fejk-tattos.

Jag har tänkt lite på det här med tatueringar. Jag skulle nog aldrig vilja skaffa mig en, för jag hade haft en sån beslutsångest om vad jag skulle göra i såfall. Det jag skulle kunna tänka mig just nu är några svalor på nåt ställe. Men sen är det ju det, svalor är ju ganska "inne" att göra just nu och om några år så kanske man tycker det är skitfult. Hmm jaaa det är svårt det dära! Så då är det ju tur att det finns sidor där man kan köpa fejk-tatueringar! På Style By Tyra kan man hitta fåglar och massa annat också såklart. Kanske ska beställa och testa?


18 januari.



Idag fyller min farmor 90 år! Inte illa va? På lördag blir det släktkalas för hela tjocka släkta. Mina kusiner och farbröder från Jämtland kommer ner som jag inte har träffat på 10 år typ. Mina äldre kusiner kommer också, en av dem jobbar i Milano annars så det ska bli roligt att samla alla Hellbergs. GRATTTTIISSSS

mellis.



Denna smoothien satt fint i magen nyss! Gjord på yoghurt, frusna jordgubbar, kiwi och mjölk. Enkelt och gott mellanmål som man kan unna sig när man är leeedig, hehe.

a walk down memory lane.

Det är så roligt att kolla tillbaka på bilder. Dessa är dock inte så gamla med det är roligt ändå!



Juni 2010



Josefins 18 årsdag



Julia smygäter.



Loui & Stinet



Linn är glaaad.



Larvik och Dam-EM.


hemska hissar.



Jag hatar att åka hiss. Men i och med att jag jobbar på Posten så har man ju inget val. Kan ju inte springa upp för 12-våningshus direkt. Så nu tycker jag faktiskt inte att det är så farlig längre. Men ändå, jag HATAR att behöva åka sånna hissar som på bilden, sådana som finns i gamla hus i stan. Det är så hemsk att behöva dra igen den där grinden, uuhuuu. Nej fyfan. Måste be till Gud varje gång jag åker för att den inte ska stanna. Peppar Peppar.

elsa.



Boktips.

söndagsmys.



Sitter och kollar Milano-derbyt. Lite segt att kolla på fotboll efter att man sett en sjukt spännande handbollsmatch på teve. Det är ju så mycket roligare att kolla handboll!

Igår spelade vi match och vann mot Rimbo. Gött. Senare på kvällen var det middag för Simon som fyllt 20 på Vicktoria. Trevligt sällskap men jag och Robban drog hem tidigt när de andra började festa. Robban spelade ju match idag! Första gången på hur länge som helst som jag ser honom spela så det var roligt. Tyvärr fick Heid bara oavgjort men så är det.

Issa och Adam har varit här på lite tacos med. Mysigt med lite par-häng, haha. Mer sånt!

gameday.



Match i Templet 16.00. Levart!

hundradagars update.



Ja så ska man väl skriva lite om hur det går med dom 100 dagarna då. Jo men det går bra! Jag har motstått sötsaker som andra läskar mig med. T ex så fyllde ju Linn år i tisdags och gissa vad hon hade med sig till träningen? Jo, två tårtor som såg riktigt goda ut! Men blev inget för Stinet inte.. Och på bortamatchen mot Nacka klarade jag mig också när andra satt och mumsade på sitt godis. Tror faktiskt att jag kommer klara detta! Äter mer frukt nu iallafall, och försökte mig till och med på att göra spenatsoppa en dag. Fast jag tror jag gjorde fel för den blev skitäcklig. Hade ju ingen buljong hemma så smakade skit.

Ikväll kommer nästa utmaning... Ska bli bjuden på middag hos svärisarna. Och efter det bio! Vad fan ska jag äta på bion!? Kul att sitta där med en Ramlösa liksom.. :(:(:( buuhuu NÅN SOM HAR NÅT TIPS PÅ BIOSNACKS?


sverigecupen -96

Idag åkte min lillebror till Katrineholm för att spela Sverigecupen! Herregud var tiden går fort. Känns inte alls som att det var 4 år sedan jag var där och spelade. Håller tummarna för att det går bra för honom och Göteborg! Själv har man bra minnen från Duveholmshallen, har varit där 7 ggr på olika saker.







Kantspelare är han, precis som syrran sin. Fast han hade turen att bli vänsterhänt också den lille jäveln!

say no more.


2012-01-11



Hur mår ni? Jag mår bra. Trött som vanligt. Men måste säga att det är lättare nu allting. Har jag sagt att jag jobbar i stan nu? Det har jag säkert. Det är roligt med lite nytt! Får ju dela ut post till lite roligare ställen, företag och så. Och brukar vara i Linné, så ser ni en liten blondie på en postcykel kan det vara jag! Får ju köra sån el-cykel nu. Hahah, måste vara en av de bästa uppfinningarna. Hur gött som helst!

Nog om jobb. Nu ska jag gosa ner mig med lite skvaller (Hänt Extra). Sen lider den heliga onsdagen mot sitt slut..

baka baka liten kaka.



Hittade detta recept på den här bloggen. Ser ju inte lite gott ut eller!? Synd bara att jag inte kan prova och äta. Så ni får baka och äta åt mig i stället! Om nån gör det så skriv om de var goda här, tack.

Recept Nutella Whoopies 20 st

Kakor
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1msk kaffe
Vispa allting krämigt med en elvisp

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda den i smeten.
6. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor).
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna helt.
8. Bred fyllningen på undersidan av kakorna och lägg ihop kakorna som en macaron

absolutely no decorum.



stars

söndag

Hejhej!

Jag älskar vinterhelger. Och vet ni varför? För att jag tycker det är så mysigt att kolla på skidåkning! Just nu är det final på Tour de Ski. Den branta backen ser inte rolig ut alltså..

Om en stund kommer Josse hit för lite söndagsmys. Ska kolla Skuru-Heid på teve också. Roligt att de visar handboll på teve, och speciellt eftersom inte Sävehof spelar. Det brukar ju bara vara dom som spelar tv-sända matcher annars...

Ha det bra!

2012-01-07



GRATTIS FINASTE PÅ 21-ÅRSDAGEN! ♥


4 januari.

Kanske en uppdatering om hur det går med mina 100 dagar?

Jo, det går bra än så länge! Frukt istället för onyttiga saker fungerar. Älskar frukt. Men kommer bli jobbigt att inte få unna sig något på helgerna men.. får väl ta och göra goa fruktsallader i stället! Kommer bli så bra så.

Förresten så har jag nyligen fattat att man kan följa varandra och så på Instragram.. Haha. Om ni vill följa så heter jag stinahellberg där.

Imoron är det jobb så snart är det dags för sängen. Ha det bra!

lite bilder från nyår.













Lite bilder från middagen vi hade på nyår. Bättre sent än aldrig. Till förrätt åt vi en varité på.. jaa.. Frida var det som gjorde den så hon får stå för ingredienserna för de minns jag inte ;) haha. En riktigt fin förrätt var det iallafall! Till varmrätt var det hederlig fläskfilé och potatisgratäng med fetaostsallad, och till efterätt kladdkaka med jordgubbar (färska!) och glass. Satt riktigt gött i magen den middagen kan jag säga!

a new beginning.



Hoppas att ni hade en bra nyår! Det hade jag, och nu ligger jag i sängen och väntar på min beställda pizza. Hawaii, mmmmums. Ska kolla på Vänner och bara gosa ner mig. Sen en go dusch med inpackning, ansiktsmask och hela den skiten. Ska städa undan det sista som inte fick plats i diskmaskinen med sen är jag klaaar. Ska lägga in bilder från igår med som ni ska få se sen!

Och imorgon börjar jag på ett nytt jobb. Eller ja, Posten fortfarande men har blivit förflyttad till Masthugget.

Ha det bra!